Stöten, 31 december 2008

GOTT NYTT ÅR!

Det är det i alla fall snart, så jag får vara ute i god tid idag för en gångs skull.

Idag är jag ledig, sitter i köket med ett stort glas te och honung framför mig, i tofflor, tajts och fleecetröja. Jag och Emmelie ska snart ge oss ut i backen, det går inte att motstå. Utanför fönstret är det nämligen strålande sol och 20 grader kallt och vi kan åka hur mycket skidor vi vill!

Så jag tänkte trotsa huvudvärken som gårdagkvällen har givit mig. Det var riktigt roligt - vi körde ju på ett vinnande koncept. Förfest hos Amanda, Tintin körde upp till Brasset, häng i baren på Brasset, sitta och snacka, gå ner till Tipi, hänga där och snacka, gå upp till Brasset igen och DANSA! Det är så galet roligt. Men jag har varit lite förkyld och när jag är förkyld så hostar jag ju. Massor. Vilket ledde till att jag knappt kunde prata när jag åkte hem - därav teet och honungen!

Det här året har varit väldigt bra. Det har gått fort, mycket har hänt, och jag känner att jag tycker bättre om den Matilda som tar avsked av 2008 än den som sa hejdå till 2007. Jag har jobbat mycket, jag har rest en del och jag har träffat massor med underbara människor - vissa helt nya och andra som jag känt lite smått sen tidigare vars bild har förändrats. Jag är mer medveten om vad det är jag vill, och att det faktiskt är det som spelar någon roll om jag ska må bra eller ej. Jag har blivit lite mer klarare över framtiden, och det känns tryggt. Framförallt så har jag kul mestadels av tiden - visst har det varit kämpigt, men livet är sånt också. Kanske att jag helt enkelt har blivit en Mogen Kvinna? Eller inte...

Nu står Emmelie och hoppar här, jag måste klä på mig!

GOTT NYTT ÅR återigen, och ha det riktigt kul ikväll!

Puss!

Stöten 28 december 2008

Blandade bilder från veckan

 
    

     

Stöten, 28 december 2008

Idag har jag åkt skidor!

Och det gick faktiskt bra! Trodde att jag skulle slå mig gul och blå, men jag trillade bara fyra gånger, och skrattade konstant under dessa fall. Åkte i ungefär två timmar och kommer ha helt galet mycket träningsvärk imorgon, men det var det verkligen värt.

Det mäktigaste var när jag kom upp med stolliften över krönet på fjället och möttes av en strålande vintersol. Då kände jag verkligen livet i mig.

Apropå träningsvärk så hade jag det i hela benen igår också. I fredags var vi nämligen på Brasset och dansade, efter en jättetrevlig förfest hos Thomas med tårta, ABBA-singstar och Rock Band. Sjukt kul! Sen blev det Tipi ett tag innan jag, Amanda, Mikaela och Pernilla rockade loss på det halvtomma dansgolvet. Gårdagen blev därför rätt seg, vi slappade och fikade på Bistron och kollade på Körslaget på kvällen. Lugnt och skönt för första gången på hela veckan!

I torsdags kom Amanda hem från Växjö och var riktigt pepp på att gå ut, på Tipi då. Så vi drack vin hos henne efter jobbet och dansade och åkte sen upp till Tipi. Igen. Vi slutade där ett tag på julafton också - det var en väldigt annorlunda men trevlig dag.

Det är så härligt att vara här, jag kan inte säga det nog med gånger. Vi jobbar och skvallrar och äter gott och dricker gott och njuter av livet. Så som det ska vara! Det är så härligt att veta att det är fyra månader kvar! Fast samtidigt vet jag också att dessa månaderna kommer gå snabbare än vad jag for ner för backen idag...

Det är trots allt ett tag kvar - och innan dess ska året ta slut. Det ska firas på Brasset - har köpt en biljett idag! Ska ha på mig min Lilla Svarta och eventuellt svara spetstights inköpta på Åhléns i Borlänge i måndags. Kanske de vita handskarna också. Vi får se.

Nu bara ordbajsar jag så nu ska jag sluta och vara lite social med Mikaela och Angelica eftersom jag sitter nere hos dem och surfar istället för uppe hos oss!

GOD FORTSÄTTNING kära små stora!

Puss!

Stöten, 24 december 2008

"Det började redan när hon skar sig i tummen på julaftons morgon."

Bra början på en bra bok som ska skrivas av mig någon gång, det är självupplevt - jag skar mig när jag diskade imorse. Vad som började vet jag däremot inte, så förslag på handling i övrigt mottages gärna!

Idag är det julafton, jag sitter med min julklapp i knäet - en kudde från IKEA som man har datorn på, ett alternativt datorbord. Den är kanoners! I fönstret lyser en julstjärna, på tvbordet har nästan adventsljusen brunnit ner och datumljuset är nere på nittonde (hur kommer det sig att man aldrig hinner elda ner det? I och för sig började jag igår...) och på TV:n springer Berra och Uffe omkring och letar efter Morfar i "Kan du vissla Johanna?". Det är verkligen jul! Fast annorlunda, alternativt och faktiskt riktigt bra det med. Det var skönt att vara hemma och få jul där också, och som tur är kommer det ju fler jular då man kan göra annat.

Nu ska vi snart åka ner till Caroline och äta massor med julmat, hon och Emmelie var och handlade igår så hela deras kyl var proppad! Så vi kommer äta tills magen står i fyra hörn - vilket det känns som att jag har gjort hela dan idag, började med gröt imorse och fortsatte med fika och godis och allt möjligt. Skulle ha åkt skidor, men det blev inget. Hann inte - det är alltid så mycket annat på julafton som man ska göra! Men på lördag tamejfasen, då ska jag ut i backen!

Hur som helst - allt är så bra som det kan bli här i Stöten, julen känns närvarande och helt fantastisk.
Och det bästa är att det kommer att fortsätta så, i alla lägen under hela livet.
Det känns tryggt.

GOD JUL önskar jag er alla!

Föra, 20 december 2008

Nu är jag hemma.
Hemma i min lilla by där allt är sig likt.
Just nu strålar solen in genom fönstret och utanför är det inte vitt av snö som jag redan vant mig vid, utan snarare höstligt brunt.
Men åh, det är vackert det med!

I torsdags lämnade jag Sälen där jag sovit i Charlotte och Mickes lilla annex uschligt tidigt - klockan fem på morgonen satt jag i min lilla bil och brände iväg ner till Borlänge. Satt på tåget 07.55, och vid åtta när vi började rulla hade jag redan somnat. Resan gick riktigt bra, åt en jättegod lasagne på x2000 där jag åkte i första klass och tog påtår på gratiskaffet flera gånger. Bytte i Alvesta och satt i den tysta avdelningen - vilket jag inte kom ihåg utan babblade i telefon med hög röst precis som vanligt...

När jag kom av i Kalmar var den första jag såg Ingrid Wennberg som stod och väntade på Becca! "Ja, det här tåget kommer ju från Köpenhamn" sa hon och pekade på skylten. Och ur samma tåg som jag just kom kommer självfallet Rebecca och Sanne! Då har vi åkte på samma tåg i två timmar utan att veta om det. Såå typiskt!

Sen träffade jag mor och syster, var på Lollos utställning av hennes projektarbete - magnifikt. Vi gick ner till stan och kollade (jag) och shoppade (hon och mamma) julklappar och kom sen hem runt sju. Då hade jag kvalitetstid med pappa, vi åt hockeymackor och snackade medan de andra var på yogan. Åh, vad skönt det var att vara hemma!
Jag älskar den här platsen så himla mycket.

Igår steg jag upp vid åtta eftersom vi skulle in till kalmar jag och mi Padre och köpa julklappar. Till min förvåning var alla i familjen uppe! Så brukar det inte vara annars - speciellt inte första lovdagen! Något har hänt under min månad i bergen...
I Kalmar hittade jag en hel del bra saker, sen åt vi lunch på ikea och sen fikade jag med brudarna i tre timmar. Helt underbart att träffa dem allihop, fast som vanligt kändes det som om det var igår vi träffades sist. Det är väl så det är när man känner varandra utan och innan, antar jag <3

Igår åt vi tapas och rimmade och stimmade och det var mysigt. Idag har jag inte hunnit göra något vettigt alls, sov till halv tolv i min egen underbara säng! Funderar på att kånka med den på tåget, men eftersom den är typ tre gånger så stor som jag så lägger jag nog ner det...

Nu ska jag slå in paket och försöka krysta fram några rim!

Puss!


Stöten, 15 december 2008

Herrejävlar, vilken helg!

Nu är det måndag, den första helgen då Stöten öppnat har passerat. Den har varit helt galen!

I torsdags när vi öppnade jobbade jag till fem, tror jag, åkte hem och åt mat och surfade lite :) Efter det gick jag hem till Amanda som bor fem minuter från mig kanske, i Övre Nedre. Det låter som världens kodord, men det är bara en förkortning av ett av de båda husen som ligger i Övre Yrsnöbyn. Ett ligger nämligen lite längre upp mot anläggningen - det är Övre Övre, och då blir det andra självklart Övre Nedre. Vi har även Nedre Yrsnöbyn, och där finns Nedre Övre och Nedre Nedre. Rätt logiskt när man vet om det, men i början kände jag mig som ett levande frågetecken när det gällde alla förkortningar. Här kommer några till:

WC-backen: Vadå, en toabacke? Ehm, nej.. inte direkt. World Cup-backen är det såklart, den som vi alltid garanterar ska vara snölagd.

Brasset: Smeknamn för Brasseriet, restaurangen på hotellet som även är nattklubb med världens röj! Åtminstone fredag och lördag.

Tipi: Förkortning för Tipi Bar, den mysiga baren en trappa ner på hotellet.

Aja, i torsdags gick jag iaf ner till Amanda och umgicks med henne, Mikaela, Thomas och Leontine. Tre av deras gamla säsongskompisar var där också, Anna-Lena, Jonas och Anna, och det var riktigt trevligt. Vi åkte upp till Tipi - premiärkvällen! - och kom hem runt halv ett.

Fredag så jobbade jag till fem, kollade in på After Skin en snabbis - världens drag!! -  åkte hem och fixade iordning mig och sen käkade jag med ovanstående gäng minus Tintin (Leontines smeknamn) och Thomas. Efter det förfestade vi i den Ranchstuga som Anna-Lena, Anna och Jonas bodde i, sen åkte vi upp till Brasset och dansade galet mycket. Det var ett riktigt häftigt alternativt luciatåg efter tolv, med ett gäng från Göteborgs Balettakademi. Sen var det efterfest ett tag och sen vandrade jag hem i kylan.

Lördag jobb igen, nio till fem. Det var rätt lugnt, men kul ändå. Jag trivs riktigt bra, det är ett kul jobb. På kvällen kom Tintin och hennes kompis Helena och vi snackade och sjöng och dansade och sen drog vi upp till Brasset igen och fortsatte med det även där. Det var inte lika mycket folk som på fredagen, men det var ändå riktigt roligt.

Igår ringde Emmelie till mig vid tio i nio från receptionen och sa "Matilda, jag har ett uppdrag till dig."

Det är nämligen så att vi har en interntransport som man kan ringa till Repan (ännu en förkortning, Receptionen såklart) och beställa. Det används framförallt under kvällen när alla ska upp till Brasset, men ska även gå på avresedagarna som jag har förstått det. Det gjorde den inte igår, men folk som inte hade bil behövde ändå hjälp att komma upp till Repan med sin packning. Där kom jag in i bilden! Jag hämtade nyckeln till den stora 9 sitsiga bussen hos Elias som också jobbar i Repan och körde till Ranchen för att hämta första omgången med gäster klockan nio. Med i den här bilden av mig som kör i denna gigantiska buss (min bil är typ en tredjedel av den - imagine it!) ska detaljen snö finnas med. Vägen är alltså vit och diket är svårt att se. Eller vart vägen går överhuvudtaget. MEN NEJ - JAG KÖRDE INTE I DIKET! Jag körde däremot in på en smal väg framför den Ranchstuga där jag skulle hämta gästerna och trodde att jag skulle kunna köra fram och vända. När jag lastat in allt och började köra fram igen insåg jag att det var en återvändsgata. Alltså var jag tvungen att backa ut! Herrejävlar, det var bland det jobbigaste jag gjort! Men det gick till slut - efter typ tio minuter var jag på väg upp till Repan igen. Sen hämtade jag några gäng under förmiddagen, men en sak är säker.
Jag är glad att jag jobbar i Bokningen och inte som Taxichaufför! Jag håller mig till småbilar istället.

Dagen gick rätt fort, det ringde en hel del, men när jag kom hem var jag heeelt slut. Efter att jag hade ätit och pratat med Becca så sov jag i en timme - och sen bytte jag om och förfestade lite (framför datorn, haha!) och vid tio åkte vi till Högis på Kick Off för alla säsongsarbetare i Sälen. Det var stort, mycket folk och ganska bra musik så ja, riktigt skoj. Vi åkte hem typ kvart över ett, och sen sov jag som en stock när jag kom hem.

Idag är det den fjärde måndagen jag är här. Å ena sidan känns det som igår jag kom och å andra sidan känns det som om jag har varit här i evigheter. Det är riktigt roligt att säsongen har börjat nu, det kommer nog bli toppen.

Men på torsdag kommer jag hem! Det ska också bli toppen, eller inte bara det.
Det ska bli helt och hållet underbart!

Innan dess ska jag på personalkväll på Tipi - det är MÅNDAGSKLUBBEN!

Puss!


Stöten, 11 december 2008

24 november 2008  25 november 2008  26 november 2008 

27 november 2008  alternativ 9 december 2008

Jag har ingen helfigursspegel.
Men jag har en kamera!

Ciao!
M


Stöten, 11 december 2008

Idag är det GRAND OPENING!

Nu har alltså Stötens anläggning öppnat, ett gäng backar och liftar öppna, ikväll öppnar Tipi Bar och imorgon är det första kvällen på Brasseriet! Under de tre veckor (helt galet att det redan är så länge redan!) som jag har varit här har det varit helt tomt med folk, bara ett fåtal folk som jobbat. Trots det har det varit fullt upp med lussebullsbak, fikastunder, middagar, spelkvällar och massor av skratt och sång.

Jag bor i en lägenhet tillsammans med två jättehärliga tjejer. Vi delar två rum och kök, jag och Emmelie sover i rummet och Emma i vardagsrummet. Köket är toppen, det är skönt att ha ugn och mikro, så man kan laga riktig mat. Idag var första dagen med personalmatsal så innan har jag gjort matlådor till lunch. Idag var även första dagen med arbetskläder - vi har snygga blåa skjortor och svarta tröjor med stötentryck över. Läckert :)

Jag jobbar nu i bokningen, bokar alltså in de som vill komma och bo hos oss i Stöten. Det är ett roligt jobb - man pratar med mycket olika människor, och kan erbjuda en riktigt bra produkt. Till skillnad mot när jag jobbade som försäkringsförmedlare...

Det kommer bli första julen utan familjen - jag jobbar den 23:e, 25:e och 26:e så jag åker hem nästa helg istället. Det ska bli trevligt, det blir väl någonslags minijul om jag känner min älskade familj rätt.

Nu ska jag väcka Emma och Emmelie som har somnat bredvid varandra i Emmas säng, och sen ska vi nog dra oss upp till Tipi.

Om ett tag.

Puss!

Stöten, 6 december 2008

Uppdatera oftare? Nej, så har det inte blivit!

Nu sitter jag på jobbet med mitt headset på huvudet och slutar om tio minuter.
Det har varit fullt ös med utbildning, nya bekantskaper och massa annat skoj.

För skoj har det verklige varit!

Imorgon ska jag hämta mitt mobila bredband från ICA i Sälen, och sen ska jag skriva mycket oftare.
Hoppas jag.

Saknar alla er därhemma!

PUSS!


RSS 2.0