Stöten, 28 januari 2009

 NYA BRILLOR

    
NY FRISYR &  NY OUTFIT



NY-GAMMAL KÄRLEK!
(uppmuntran från mig själv till mig själv)

Stöten, 28 januari 2009

Nu var det länge sedan jag bloggade igen.
Och jag orkar nog inte skriva så långt idag heller.
Bortsett från att det har varit en helt fantastisk dag idag. Jag har varit så himla glad hela dagen, backarna var helt fantastiska och jag har tagit mig ner för de svarta backarna, Näcken och Älvan och Paralellen och är riktigt nöjd med det.
Har även varit och klippt mig - det blev perfekt! På bänken står en deg och jäser, på nästippen sitter ett par snygga nya brillor och det kan inte vara mycket bättre.

I måndags var det personalfest med tema PLAST. En svart sopsäck blev med lite tejp och uppklippning en aftonblåsa, och systemetkassar gav mig de rätta lila detaljerna. Tajts och pumps på det - hade det varit en klänning i tyg hade jag lätt använt den igen! Nu går det dessvärre inte, eftersom jag klippte upp den innan jag somnade som en stock. Efter att ha trillat in i garderober, ner i Emmelies säng, på golvet och sen ut i soffan som inte stod där den brukar. Då säger Emma försiktigt "Vi har möblerat om!" Tack för den liksom... Men jag garvade bara och fick inte mer blåmärken än vad jag redan hade efter en skidlektion som hette duga, som jag hade i söndags.

Jag vann den som pris i skidskoletävlingarna vi har, och bokade in en Privat Alpin Blå - som man har om man kan åka, men inte så jättebra. Lektionen blev i svarta backar, off pist och i hur man tar sig upp när man trillat. MEN - som Tony Irving så käckt brukar säga - jag lärde mig sjuukt mycket, och det har märkts idag. Det är så otroligt roligt att åka!!

Nu ska jag ner till grannarna och snacka strunt! Uppdaterar med bilder om en stund!

Ledsen att jag inte skriver så ofta.
Puss!

Stöten, 15 januari 2009

Idag är det torsdag, det är strålande sol och iskallt utanför fönstret. Dessvärre var det plusgrader under helgen, vilket ledde till att vår halvmeter snö har reducerats till nästan 15. Som tur är ska det komma mer till helgen, om yr.no har rätt. Det brukar de ha.

Jag är ledig idag, och det är helt gudomligt. Sen året började har jag jobbat nästan varje dag, var ledig nyårsdagen, 6 januari och i söndags från bokningen, men då var jag på Café Branten istället. Det var faktiskt jättetrevligt, kul att jobba lite i café igen, det var ett tag sen. Jag gillar det. Fast det var vääldigt lugnt - typ som en septemberdag på VIDA. Alltså max 15 gäster.

Det känns att alla storhelger är över nu, det börjar bli lite lugnare häruppe. I nyårsveckan var Brasset öppet varje kväll - nu är det bara öppet torsdag-lördag, vilket inte blir lika frestande, haha! Förra veckan var vi ute på måndagsklubben, sen på fredagen. Nästan alla i Bokningen och Repan är eller har varit förkylda, så vi är rätt sega. Tintin och Mikaela har tappat rösten i olika omgångar, Amanda har käkat penicillin, Pernilla hostar hela nätterna och vi andra går och snörvlar ikapp. På morgnarna låter jag mer som en man när jag svarar i telefonen... Nu börjar vi bli friska allihop, men förra veckan var det inget vidare.

På lördagen var vi ändå ute på galej. I mitten på december började jag, Amanda och Mikaela peppa för Arvingarna som spelade på HC i lördags. Att vi åkte dit och buggade ett stort gäng var väl planen - men till slut åkte jag med Helena som jobbar i skidskolan och Pernilla istället! Och det blev inte så mycket buggande, mer hoppande och skrikande och sjungande. Men ÅÅÅH vad kul det var! Jag som aldrig var riktigt så kär i Kasper när jag var liten är det nu. I smyg. Fy farao vad vi skreksjöng när de spelade Eloise! Ja, det var en upplevelse. Vi fick låna Tintins bil så jag körde. Det var skönt dagen efter - trots att jag varit vaken länge hade jag inte ont i huvudet som jag kan ha efter en kväll på Brasset...

Eller efter en hård kväll på Tipi. I måndags var det den gamla hederliga måndagsklubben, och Thomas hade bestämmt att vi i Repan och Bokningen skulle ha personalaktivitet eftersom vi hade fått jobba så mycket över jul och nyår. Så det var middag med valfri alkoholhaltig dryck på Vattufjäll, sen bowling med liknande dryck (jag tänker inte ens nämna hur det gick för mig. Jag är till och med sämre på att bowla än jag är på att åka skidor) och sen bjöd han oss på något nere på Tipi också. Och sen var det igång. Det var en riktigt rolig kväll, och inte många sov där de skulle... Som det brukar bli, haha!

Usch, det låter verkligen som att jag alltid är full. Det är jag inte. Men jag har en tendens att fastna uppe om nätterna, även om vi inte går ut. Jag går runt och plockar i lägenheten, sitter vid datorn eller sitter uppe och snackar med någon. Jag hänger rätt mycket i Jakobsgården 10, där Mikaela, Angelica och Pernilla bor. Sitter där och pratar strunt, somnar i deras soffa, tar med datorn ner och surfar där och så vidare.. Det är mysigt, vi är som ett enda stort kollektiv. Förra veckan åt vi ihop större delen av veckan - på tisdagen åt Pernilla fiskpinnar hos mig, på torsdagen tog jag med min mat ner till dem, på fredagen åt jag och Emmelie potatisgratäng och quorn (hon åt kyckling) och på lördagen bjöd vi grannarna på tacopaj med qournfärs. GOTT! Mat är livet.

Jag har faktiskt börjat med lite bättre vanor. Har varit ute och gått några kvällar, igår gick jag längdspåret till och från jobbet, halva upp och halva ner typ. Fast det har blivit en hel del kakor och dylikt också. Carro fyllde 23 i söndags så då var vi där och åt tårta och firade henne lite. Jag och Emmelie var kvar länge och jag somnade i hennes soffa flera gånger. Den är för skön, helt enkelt. Jag har också städat min garderob, gjort en pastagratäng som jag fryst in 5 av sex bitar, bytt lakan och tvättat - helt vanligt vardagligt småpyssel som det är så skönt att börja med när det är nytt år och nya tider.

Jag älskar nystarter. Det är skönt att få kontroll över vardagen igen, att ha det lite mer inrutat. Jag har en sån motsatsfull personlighet - jag är en strukturerad flummare. Hur går det ihop? Jag är även en vagabond som söker trygghet. Kanske att man måste ha lite av varje för att orka med. Att man måste ha struktur för att kunna flumma iväg, att man måste ha en grundläggande trygghet för att kunna ta sitt pick och pack och trivas "where ever I lay my hat".

Under januari månad kommer jag ändra utseende en hel del. Jag har nämligen beställt nya brillor, hann inte ta några bilder med dem på, men det kommer nog bli bra. Lite större, lite häftigare och lite snyggare - och brunt istället för svart! Ska också åka och klippa mig när jag får tid, topparna är lite för slitna nu. Tänkte även köpa hårfärg och förnya mig lite så, bara en toning, men så det händer lite. Lite mörkare tror jag, typ som runt balen 2007. Eller nyår 2006. Har inte riktigt bestämmt mig än, vi får se.

Har även upptäckt hembeställandets tjusning. När lådan med glasögon som jag beställt från favoptic kom i måndags så hoppade jag av glädje (på riktigt, jag skojar inte!) vid min plats på kontoret. Jag ska beställa lite från Apoteket tänkte jag också, och från HM katalogen. Fast jag behöver VERKLIGEN inte några kläder - jag har helt galet mycket. Fast det vore kul med lite förändring även där...

Jösses, nu har jag skrivit en halv roman igen. Och egentligen ingenting om vad som har hänt, bara lite jox som snurrar i min skalle. Det är en hel del däruppe, så det var skönt att få ur sig det.

Nu ska jag strax hänga upp tvätten och gå upp och handla lite på ICA. Kajsa och Bengt är här över helgen, de ska bo i en nyrenoverad Varglya, vi ska äta middag på Ladan ikväll och imorn blir det nog lite skidåkning för min del. Är ledig ända till lördag, är riktigt skönt! Imorgon kan det hända att det blir Brasset och lite dans (bara styrdans tycker Matilda, 58 år) och på lördag blir det definitivt eftersom Mikaela fyller 20 på söndag och vi ska fira henne kvällen innan. KANONKUL!

Wellwell, over and out för denna gång.

PUSS!


Stöten, 6 januari 2009



På nyårsdagen 2009 gick vi i ett

WNTER WONDERLAND.

Stöten, 5 januari 2009

5 dagar in på TJUGOHUNDRANIO så känns det som ett bra år.

Jag tror på det här året. Om det fortsätter i stil med de två senaste, då det bara har blivit bättre efterhand, så utgår jag ifrån att det kommer fortsätta så. I takt med att man utvecklas som människa så lär man sig ju även uppskatta vad livet ger en, istället för att tro att det ska vara på ett visst sätt som man i sin naivitet har klurat ut. Risken för att bli besviken försvinner väl med åldern, antar jag. Ju mer man har varit med om desto mindre fördomar har man också, och bilden av hur världen verkligen är kanske blir mer sann.

Och om jag nu läser igenom ovanstående meningar kan jag ju konstatera två saker:
1. Jag kommer fortsätta vara en Mogen Kvinna under 2009 också. Kanske att jag till och med blir övermogen...
2. Jag behöver skriva mer. Har inte riktigt fått rutin på att skriva av mina analyseringar i dagboken som jag annars gör, och då blir bloggen lidande. Eller det kanske är en fördel? Respons, tack!
3. Jag saknar Magda. Hon är mitt utlopp för djupanalyser, av både mig och henne. Ska försöka få tid för det också.

Jag har lovat massa saker för året som kommer. Några gamla vanliga -  typ "Gå ner i vikt" och "Börja träna". Men det jag verkligen har som plan för 2009 är att JAG SKA BLI RIK!

Yes, du läste rätt. Pengar, cash, gräs, pesetas - kalla det vad du vill. Det ska rulla in. Och hör sen.

Så 5 januari 2010 kommer jag vara lättare än nu, vältränad och stenrik. Det känns som om jag har det inom räckhåll.

Nu måste jag kasta mig in i duschen. Mitt hår är lortigt (Tintin garvade när jag använde det ordet - "som man sa när man var liten ju!") för jag hann inte i morse. När jag till slut kom ut i köket efter att ha snoozat i en halvtimme så frågade Emma varför jag satt klockan så tidigt på sin lugna dalmålsdialekt. Det undrade jag också, eftersom jag varken hann duscha eller gå upp till jobbet som jag tänkt... Nu ska jag däremot ta tag i mitt liv lite. Bara lite eftersom anledningen till duschandet inte är för att mina roomies ska få umgås med en ren människa utan för att vi ska förfest med chartertema innan måndagsklubben!
(Frågor om vad det innebär hänvisas till Emmelie Berglund och Emma Spjuth, före detta reseledare på Solresor.)

Skriver (förhoppningsvis) snart igen!

PUSS!


RSS 2.0