Föra, 18 November 2008

Tiden har stått stilla i en vecka.

Eller så har den rusat iväg.

Plötsligt är det i alla fall min sista dag på Öland, och imorgon förmiddag går flyttlasset norrut. Jag har packat enormt mycket grejer, det känns verkligen som en flytt den här gången. Det är skönt att jag ska köra också, ska ta det lugnt och njuta av landet. Förutom det är det skönt att ha bilen som jag kan proppa full - och kommer göra - med alla saker. Men faktum är att jag ska bo där till april, och då lär det gå åt lite kläder.
HERREGUD! JAG SKA BO I STÖTEN TILL APRIL!
Det är läskigt, konstigt och främmande. Men framförallt är det spännande. Ett slags äventyr...

Det har varit en härlig tid här hemma, med familjemiddagar, roliga utekvällar och långa promenader. Det har också varit förskräckligt och sorgligt, och det var länge sen jag grät så mycket. Det blir tydligare och tydligare för var dag - Livet är så här. Och kommer fortsätta så. Hur svårt/roligt/sorgligt/annorlunda det än känns just nu. Så kommer det bara fortsätta förändras.

Nu ska jag kila ner och äta min sista middag med familjen för den här hemmaperioden, sen är det den sista körövningen. Föralivet är frukansvärt fint, och som tur är finns det ju kvar.

Jag ska försöka uppdatera bloggen oftare nu när jag ska på äventyr igen.
Tills dess - PUSS!

Föra, 9 November 2008

anette och ingemar


Don't stand beside my grave and weep,
I am not there. I do not sleep.
I am a thousand winds that blow,
I am the diamond's glint on snow,
I am the sunlight on ripened grain,
I am the gentle autumn's rain.

When you awaken in morning's hush,
I am the swift uplifting rush,
of quiet birds in circle flight,
I am soft stars that shine at night,
Don't stand beside my grave and cry,
I am not there.
I did not die.

Jag tänker på er.

Föra, 5 November 2008

JAG SKA TILL STÖTEN!!!

Jag är glad glad glad och börjar jobba 24 november, efter en introhelg 20-23. Sen jobbar jag heltid i antingen receptionen eller med privatsälj och bokning, det beror lite på hur det blir. Men det BLIR!!! Ända fram till 22 mars har jag anställning och sen är det deltid fram till säsongen tar slut, i slutet av april.

Det är helt underbart. Jag har inte riktigt förstått det än. Men underbart är det.

hejhej!

Matilda Hedman, säsongsarbetare
:)

Föra, 4 november 2008

En sak som du brukar äta till frukost: Havrregrynsgröt med honung och kanel.

Två saker som gör dig unik: Mitt skratt och mina skomakartummar.

Tre saker som vi inte vet om dej: Jag vanvårdar mina naglar, äter inte dadlar och drömmer om en CDspelare i bilen.

Fyra saker som du tycker om att göra: Skratta, prata, sjunga och dansa.

Fem saker som du vill göra innan du dör: resa till nya zeeland, leva ett lyckligt liv med någon jag älskar, få många barn, renovera ett vackert hus och gå en viss promenad från solnedgång till solnedgång en varm sommarnatt.

Sex saker du gjort idag: Kört bil, gått promenad i slottskogen, ätit raggmunkar, läst högt, tvättat bort emulsion och gått på ikea.

Sju saker du tycker om att äta: gryn, pasta, keso, broccoli, clementiner, tomater och cashewnötter.

Åtta saker du brukar göra på Internet: Facebook, bloggen, bilddagboken, hotmail, Bellas blogg (haha!), mera Facebook, msn och andra bloggar.

Nio saker du tänder på: Utan inbördes ordning - Ögon, kroppsbyggnad, lukt (strange, or what?), skratt, självsäkerhet, händer, klädstil, nyckelben (ännu mera strange) och kloka åsikter.

Tio saker du önskar att du skulle ha: pengar, extern hårddisk, cdspelare i bilen, ipod, längre hår, smalare lår, mer självdisciplin (åh, vad jag övar!), bättre hy, en bäddmadrass och självklart någon att dela natten med.

Over and out.

God only knows



what I'd be without you

Föra, 3 November 2008

Jag älskar måndagar.

Under den tid jag har levt i ett system där jag antingen inte jobbar alls, är ledig förmiddagar och jobbar kväll, jobbar ojämna tider och arbetsveckan inte är måndag till fredag som för andra arbetsmyror så har jag upptäckt att lediga måndagar är bland det bästa som finns. Det är framförallt tre orsaker:

Vilan.
För mina familjemedlemmar börjar vardagen igen. De stiger upp tidigt (Lovisa omänskligt tidigt) och ger sig iväg till arbete och skola medan det fortfarande är mörkt ute (antar jag). Eventuellt tittar mamma eller pappa in innan de åker, och då vet jag att jag kan ligga kvar en bra stund till.

DN.
På måndagar så har vi nämligen fått söndagsDN också, eftersom den inte delas ut här på söndagen då det är för några prenumeranter under vinterhalvåret. Vi får bara njuta av färsk söndagstidning mellan midsommar och tionde augusti sisådär, resten av året kan man ju inte bo på öland. Eller var det några som gjorde det? Sorry!
Nåväl, det förgyller min måndag i alla fall. För när jag väl vaknat till liv (av mig själv) och ätit min morgongröt och är inne på andra koppen te så kan jag sitta i soffan och läsa ledare och kulturdel som är ännu mer läsvärda än vanligtvis, och njuta av Söndagsdelen in i minsta detalj och sen läsa Jobb-bilagan och grubbla över om man kanske borde skriva nåt mejl som svar till någon annons ändå, bara för att? Så, när teet har kallnat och jag inte har börjat på måndagsDN än, då brukar jag känna mig nöjd.

Lugnet.
Eftersom jag redan har slöat bort större delen av förmiddagen så brukar resten av dagen fortsätta i samma lugn. Jag kollar i min kalender och ser vad som händer i veckan, går på promenad (idag var det strålande sol) i maklig takt och gör god lunch. Dricker kaffe och äter banan och läser. Sen kommer mamma hem och vi diskuterar livets vändningar och har ingen brådska med någonting.

Jag tror att jag har gjort mina måndagar till söndagar egentligen. Fast de är lika underbara för det.

I lördags var jag ute i Kalmar. Och - hör och häpna - HADE KUL!
Det var faktiskt väldigt länge sen det var så kul med utgång i den lilla staden vid havet. Fast egentligen var det inte så konstigt, för om jag tänker efter minns jag inte en gång då jag har haft tråkigt när jag har gått ut med Agnes och Emmy. De gjorde min kväll. Vi fick sova hos värdinnan herself - Sara, som precis flyttat till en ny lägenhet vid Södercentrum. Super-superbra! När jag och Emmy med gemensamma krafter fickparkerat utanför och kramat om Sara och Agnes, kommer Klara fram från vardagsrummet iklädd en liten alpdräkt! Kvällens bästa överraskning :)

Vi hade tänkt gå till Söderport först, och inte på Reagge då som vi brukar utan prova nåt nytt - Soul. Som vanligt är förfesten så trevlig att vi kom iväg rätt sent (inte London-sent, men ändå sent för att vara Kalmar). När vi kom till Söderport hade livebandet spelat och när jag kikade in bland publiken var de ca tjugo år äldre än oss PLUS att det kostade 80 kronor. Nehej, sa vi, och styrde kosan in mot stan, utan mål. Fast vi hamnade i Vippen på KM, för att sedan dra vidare till Pipes och dricka Estrella, kvällens öl. Sen skjöt vi ett långskott, som man säger i dess KFF tider och den visade sig gå in - vi gick nämligen till Sjösjukan och kom in! För 20 kronor - vilket även ölen kostade! Skratt, lögner och mera skratt följde stunden där innan vi drog vidare till O'Learys och dansade tills de stängde. Det var lite drama då Emmys jacka var försvunnen, men tjejen som tagit den kom in med hennes leg i högsta hugg och sa "Är det här du?!" De bytte jacka och vi pustade ut, jag, Emmy och random män som hjälpt oss i sökandet efter jackan. Vi skippade sen efterfest i Linsdal och gick hem till Sara i kylan, nöjda med kvällens äventyr. Slutsatsen är - pubrunda i Kalmar kan vara helt underbart, det med.

Ännu har jag inte fått besked från Stöten, ringde till Thomas förut och han ska höra av sig imorgon.
HÅLL TUMMARNA FÖR TJYVEN!


RSS 2.0