Föra, 25 april 2009

Man vet att man är hemma när klockan är sex en lördag och kyrkans klockor klämtar.
Precis som förra lördagen.
Precis som lördagen innan du åkte.
Precis som vanligt.



Den här bilden är från förra våren, nu har jag nämligen missat alla dessa blåa blommor.
Men det är ändå så vackert! Och att ha missat de mörka, gråa och kalla månaderna här för att komma hem till solsken, värme och vår är verkligen fantastiskt.

Fast nog saknar jag Stöten redan. Inte som det var igår när jag åkte, vårigt och varmt och tomt, utan som det var när säsongen var igång. När det var Brasset på fredagarna, man kunde åka upp i 3-stolen och solen sken och det var inget folk i Björnspåret och backarna var kalla och bra. Men de dagarna kommer finnas kvar i mitt minne och hjärta, och det är bara att njuta av nuet och vänta och se hur framtiden blir. Jag ska försöka med det i alla fall.
Man måste inte bestämma allt i förväg, eller hur var det?

Det är skönt att vara hemma. Skönt att ha plockat upp alla saker, ställt allt (eller ja, det mesta iaf) på sin rätta plats och fått lite översikt på vad jag egentligen har och vad jag saknar. Skönt att ha lagat lunch i köket, att ha ätit den ute i solen och veta om att det inte är sista gången, att jag snart ska åka härifrån igen. Det är också ofantligt skönt att ha en mobiltelefon som ringer och plingar då och då så att inte vännerna från Stöten känns som drömmar de också, som resten av säsongen har en tendens att göra.

Nu ska jag promenera runt Hökgatan för första gången sen i julas. Det ska bli skönt, det med.

Puss!

FÖRRESTEN! 
Idag är det bara 3 månader kvar till min 20-års dag! Börja fundera på 70-tals outfit redan nu och boka taxi till Föragården :) Jag förväntar mig att se dig där!

Stöten, 21 april 2009

GRATTIS AGNES 21 ÅR!

Önskar att vi hängde tillsammans i Kalmarsundsparken i solen och drack kaffe och åt nåt gott och kände livet i oss.
Snart är vi där igen.
Tills dess - lite bilder från kvällar som varit så där magiska som de bara kan vara med dig.





Jag älskar dig.
Puss

Stöten, 19 april 2009

Idag är det den 19 april.
Sista dagen Stöten har öppet.
Säsongen är alltså slut.

Det smärtar, för de senaste fyra och en halv månaderna har varit fulla av så mycket glädje och skratt och skidåkning och kärlek och vänskap och levande i nuet och inget grubbel inför morgondagen för fem öre, utan bara ren och skär njutning.
Det är klart att jag kommer att försöka att leva så hemma också, men det blir nog svårt. Här i Stöten-bubblan är det enbart det här som spelar någon roll, resten av världen kan sluta snurra med pulsen fortsätter ändå slå häruppe.

Samtidigt ska det bli helt fantastiskt att komma hem. Få lite vanor, få lite vår, få lite koll på vad som egentligen händer utanför rondellen vid Nedre Nedre, få träffa familj och vänner och få kärlek och vänskap och glädje och skratt och sol och bad och manana manana som man bara kan få hemma på Öland.

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta bort den här dagens bakfylla - tre dagars Grande Finale har just passerat. Behöver jag säga mer?
Jag lägger upp en bild på de gratissaker jag har knorpat åt mig under de senaste dagarna istället :)



Sen ska jag klä upp mig inför avslutningsfesten!
Puss!

Stöten, 2 april 2009

Livet är bara så underbart!

Pappa påpekade idag när jag pratade med honom att jag inte har bloggat på över en vecka, så jag får slänga iväg ett inlägg. Det har varit fullt upp varje kväll, det händer saker hela tiden precis som vanligt här. Men idag har jag haft en efterlängtad hemmakväll med lite städning, matlagning, filmtittande, somnande i soffan, kvaltitetstelefonsamtal och nu bloggning.

När jag gick från jobbet idag sken solen och det var helt ofantligt vackert här. Våren har kommit till Stöten på riktigt, och om du har tid kan du kika in på http://www.stoten.se/webcam.asp och se hur härligt det är här! Igår var det närapå 20 grader i solen mot väggen på Brasseriets uteservering under utomhusafterskin - det märkte jag inte av då jag jobbade inne i Receptionen, men jag var - och är hela tiden nu - solskensglad ändå!

Framtiden börjar även den se riktigt ljus ut. Bortsett från att östkusten ligger alldeles för långt från västkusten så har jag nu både jobb och bostad! I Borgholm på Kungsgatan 15 ska jag hyra ett rum, om allt går vägen. Känns kanonbra. Och Strand hörde av sig igår och vill att jag kommer på intervju! Blir det inte Bokning och Reception som jag sökt där så är jag välkommen tillbaka till VIDA.

Så livet är verkligen underbart. Och kommer bara fortsätta så.

Hoppas att solen skiner på er!
Puss!

RSS 2.0