Stöten, 24 mars 2009

Idag känner jag verkligen livet i mig!

Egentligen började det igår. Jag, Emmelie och Julia tog min lilla skruttbil ner till Sälen och inhanlade bland annat 10 kilo potatis, ett kilo rimmat sidfläsk och en flaska mintuu. Sen fikade vi på Bullans café och tog oss sen tillbaka till Stöten.

När vi väl kom hem så förfestade vi innan after skin med just mintuu och varm choklad, sen åkte vi upp och snackade och drack öl och lyssnade på musik. Efter det var det hem igen, chillade, åt och pratade och förfest innan Måndagsklubben - som var den roligaste på länge! Bland annat så dansade vi till "Stay the night" och "Pokerface" när ljuset tänds, och skrattade en himla massa. Jag och Emmelie kom hem på ett ovanligt sätt igen - pulkafärd i natten är bland det bästa som finns!

Idag vaknade jag till strålande sol av Emmelie som var ute och gick halv nio - och sen har dagen bara fortsatt! Innan 10 hade vi skalat alla tio kilon med potatis, och efter att ha lånat en matberedare av Anna på Branten och suttit och solat på Skidtorget en timme så återvände vi hem och rev och pressade och knådade och hackade lök och rullade och gjorde kroppkakor så det stod härliga till. Hela tiden har spotify spelat Siw Malmkvist och annan glad musik. Jag har dokumenterat alltihop och ska uppdatera med bilder snart! Nu står de sista på spisen, vi har dukat fint med långbord och unnat oss ännu en varm choklad med mintuu i solen på trappan utanför vår lägenhet.

Vi är rätt trötta nu.

Men åh, vilken underbar dag det är! Trots att varken Emmelie eller jag har gjort kroppkakor från början själva någon gång har vi ändå lyckats! Och inget har kunnat få vårt humör att bli något annat än solskensglatt, och så kommer det att fortsätta.
Det känner jag.

Stöten, 21 mars 2009

Idag har jag mått bättre. Men ändå inte riktigt bra. Imorn blir det ändå jobb igen, så det får gå.
Nästa vecka är jag ledig alla dagar utom fredag och söndag i nuläget, vilket betyder att jag kommer hinna vila ändå.

Idag har jag njutit av en gammal favorit samt resten av hallonsorbeten.
"Singin' in the rain" är en av historiens bästa filmer. Och så är det bara.


Tur att man har goda vänner som tar hand om en.

Stöten, 20 mars 2009

Vårdagjämning.
Det är det idag, och det är första dagen som jag inte har gjort någonting sen jag kom hit tror jag.
Och det är inget jag har valt själv.
Jag har blivit förkyld. Med allt vad det innebär - snuva, hosta, halsont och huvudvärk.
Det är tröttsamt och inte planerat, men vad kan man göra? Det blir bara att gilla läget och ligga bomstilla i soffan och se på film och sova så mycket man kan.
Bästa medicinen är nog ändå hallonsorbet från Tandådalen.

Så här kan det se ut på fjället här i Stöten och gjorde det i onsdags också. 
Förhoppningsvis kommer det fortsätta vara sol och vårväder under resten av säsongen - för på söndag går jag ner på deltid! Ska bli skönt, men ändå konstigt att inte jobba lika mycket som jag har gjort nu.



Nu ska jag duscha och sen blir det film.
Puss på er!

Stöten, 18 mars 2009



Igår såg jag Austrailia av Baz Luhrmann.
Den var riktigt bra.
Precis som sällskapet.

Stöten, 14 mars 2009

MATILDA


Idag är det Matilda-dagen!
Matilda betyder "makt, strid" enligt vår namnbok hemma om jag inte minns helt fel.

Jag har mina namnsdagar med bara en dags mellanrum, så i torsdags var det Viktoria. Mina namn blir tillsammans väldigt starka och mordiska - Viktoria betyder nämligen "seger"! Så jag är en kämpande segrarinna. Alltid.

Jag har varit fruktansvärt dålig på att blogga på sistone. Över en månad har gått sen jag skrev, och då var det mest svammel. Ingenting om vad som har hänt riktigt, och nu har jag glömt av (göteborgsuttryck) minst hälften av vad som har hänt.. Inget vidare.

Det bästa som har hänt hitills under säsongen har jag i alla fall färskt i minnet.
En mörk och snöig söndagkväll tog jag på mig reflexvästen och vandrade upp till Receptionen. Där satte jag mig på en fönsterbänk och bläddrade i en tidning tills dom kom. Mamma. Pappa. Lovisa. Kajsa. Bengt. Vi fixade liftkort och hyrde skidor, och när vi började knata tillbaka, kånkades på utrustningen så möts vi av ett litet yrväder som kommer springande i snön över skidtorget - den sista gästen, Johanna.

Famijen var alltså här och bodde på Snövägen 104, en fräsch och fin stuga som var mycket bättre än vad jag mindes den. Jag fick ledigt efter lunch på måndagen och var ledig både tisdag och onsdag, så jag hade en minisemester och lekte turist i min egen verklighet. Det var underbart! Och det allra bästa var att göra det med människor som jag älskar så mycket att hjärtat värker, och få ha dem omkring sig för första gången på flera månader. Det behövdes verkligen, och var ett riktigt välkommet avbrott från vardagen!

Det var verkligen en äkta skidsemester, med snö innanför jackan för att man blivit nedbrottad av ett litet knytt (läs: Johanna), blåmärken på låren, god mat och mycket skratt, ont i låren, träningsvärk, bastubad och öldrickande, mys och prat i soffan nätterna igenom, Lollos enorma utveckling i backen och solsken i stolsliften, grillning på Soltorget och mättnad av våfflor från frukostbuffén, irish coffee på after-after ski hemma i stugan, after ski med trubadur, Pappas nya bandnamn tills han ska trubadura - Acid Milk (mjölksyra), Bengts vinkunskaper som alltid leder till huvudvärk och massor med skratt.

När jag nu läser igenom detta så förvånar det mig att jag inte grät mer än vad jag gjorde när de åkte i torsdagsförmiddag.

Men livet rullar ju vidare. Och nu är det så kort tid kvar, det är fem veckor tills Grande Finale som är vår avslutningshelg, och jag tror inte direkt att tiden kommer stanna upp nu och gå långsamt när den har flugit iväg så under resten av säsongen.

Under den senaste månaden har det förstås hänt massvis.
Det har varit födelsedagskalas (Nicke 23, Christian 20 och nu nästa vecka blir Ekan 25, men det firade vi igår).
Det har varit dans på Brasseriet till Årets Stötenlåt nr.1 - Pokerface med Lady Gaga och tillhörande dans.
Vi har ätit semlor, bullar, kladdkakor och inte minst fredagsfika varje vecka. Igår bestod det av tom&jerry-kex, gifflar, mjökchoklad och ahlgrens bilar, och så brukar det vara. Ungefär.
Vi har haft förfester och lekt lekar som gör att det snurrar ännu mer när man reser sig upp för att skynda sig till interntaxin och ut i vinternatten.
Jag och Emmelie åkte 46 mil tur och retur till Borlänge den 25:e februari precis när lönen nått kontot för att shoppa. Och det gjorde vi. Och det var helt fantastiskt att få komma till storstan (som bara Emma kan säga ordentligt på dalmål)!
Vi har utvecklat massa nya uttryck och interngrejer. Vissa har säkert större delar av resten av Sverige också, som "Förheelvete Lars-Olav!" och "1337 - ELIIIT!" som unge herr Gustavsson så skojigt har sagt. Andra är kanske mer lokala, som "Duu" efter Maggans gulliga sätt att få kontakt.
Jag har varit nykter på HC, när det var Hårdrockstema. Kul? Nja, har haft roligare.
Vi har åkt till Högis för att gå på bio när det var ishalka på 25 minuter, och flåsat lungorna ur oss framför biografskötaren efter att ha sprungit 500 meter. Men vi hann! Och vi såg "Wallander - Hämnden" som var riktigt bra.
Jag har varit på middag i en stuga i Lindvallen och träffat kosinerna och deras vänner samt föräldrar och haft en riktigt trevlig stund.
Vi har haft familjemiddagar (med Stötenfamiljen då, med blandande innevånare från Borlänge 10 och 12) och haft hetsiga diskussioner om språkbruk, hur och varför man SKA säga vissa saker på vissa sätt.
Vi har haft ångest, huvudvärk och hemlängtan, och ännu mera ångest.
Vi har haft spelkvällar och vunnit och förlorat om vartannat.
Sen så har vi sjävklart jobbat och åkt skidor.
När vi har jobbat så har vi gått på After Work.
Vi har hängt på Tipi så mycket att vi snart räknas som inredningen. Robin som jobbar i baren sa igår "Jag undrade när ni skulle komma!" och Daniel som också jobbar där häller upp vad vi ska ha utan att vi behöver säga det. Jodå, vi hänger i baren. En hel del.
Och när vi åkt skidor så har vi gått på After Ski, och dryckestipset nummer 1 på After Ski är Varm Choklad med Mintu. Super-super gott!
Vi har ätit Steakhouse Buffé (jag hoppade lammet, fläskfilén och nötköttet utan fick fjällröding istället) och somnat framför Melodifestivalen. Jag åt även den Italienska Buffén med Familjen i onsdags - oh my! Så gott. Sen har vi ätit frukostbuffé en tisdagsmorgon efter måndagsklubben - och det var helt fantastiskt.
Och så har vi jobbat.
Och åkt skidor.
Och jag har köpt en hjälm och ett par googles, och såklart min snygga jacka. Så jag glassar i backen och känner mig cool!

Livet är helt fantastiskt. Och återigen är det lördag och jag jobbar och utanför fönstret är det klarblå himmel och allt jag vill är ut och glassa i backen med min coola utrustning. Men det får bli vecka 13 när jag gått ner på deltid och inte jobbar lika mycket. Det blir helt fantastiskt även det.

Ikväll blir det Melodifestival-Final hos grannarna i 10:an, och sen får vi se.
Man vet aldrig vad som händer i Stöten.


RSS 2.0